• MADÁRETETÉS, TÉLI ÖRÖMÖK

     Januárban vártuk a gyerekekkel a havazást, de igazából nem érkezett meg. Egyetlen egyszer tudtunk az Óvoda udvarán a hóban játszani, hóembert építeni, hógolyózni… A téli hidegben megfigyeltük a madáretetőinket látogató apró madárnépség életét. Etettük őket és közben gyönyörködtünk bennük. Figyeltük, hogyan eszegetnek, jönnek, mennek, elrepülnek és visszatérnek. Nagycsoportosaink kísérleteztek a hóval: vízfestékkel megfestették és formába öntve fagyos díszeket akasztottak fel az ablakaik előtt álló bokrokra. Igazán mesebeli látványt nyújtott!


Farsang

     A februárt vígassággal kezdtük. Színes, ötletes díszbe öltöztettük Óvodánkat és jelmezekbe, maskarákba bújva farsangoltunk, táncoltunk és mulattunk. Ámultunk a jelmezeken, találgattuk, ki bújhatott el alatta? Végül a farsangi finomságok sem maradhattak el!

• EGÉSZSÉGHÉT

     Egészséghetet szerveztünk a védőnőkkel közösen, melynek keretében egészséges, bio élelmiszereket kóstoltunk különféle nyers zöldségekkel, gyümölcssalátát készítettünk a gyerekekkel, bio gyümölcsteát főztünk, amit mézzel és citrommal ízesítettünk. A Tulipán csoport tagjai Edina óvónénivel érdekes bábokat készítettek a különféle zöldségekből, melyeket minden óvodás megcsodálhatott. Tájékoztató előadást hallgattunk a védőnéniktől a fogápolásról, a kézmosás fontosságáról, a témához kapcsolódó színezőket színeztünk. Élményekkel teli hetet zártunk!.
Elérhetőségeink:

Kaposmérői Bokréta Óvoda
Kaposmérő,
Hunyadi u. 11.
Telefon:
82/ 477-014,
70/933-9638


Beiratkozás 2020/21

Szervezeti és működési szabályzat
Házirend
ProgramunkKaposmérõ.hu