Kaposmérő

Szociális Alapszolgáltatási Központ

Az intézmény székhelye: 7521 Kaposmérő Hunyadi u.5.

2005. január 28-án kelt alapító okiratban hat település, Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposfő, Kisasszond, Kiskorpád és Gige Községek Önkormányzatai, mint alapítók a Szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 57.§. (4) bekezdésében meghatározott szociális alapszolgáltatási feladatok ellátására úgy, mint az étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, valamint az időskorúak nappali ellátására Szociális Alapszolgáltatási Központot hoztak létre. 

Az intézmény jogutódja a korábban két település társulásában működő Családvédelmi Központnak.

Szociális Alapszolgáltatási Központ

Telefon: 82 477 081

Nyitva tartás: 
Hétfő-csütörtök 07.30-15.30-ig, péntek 07.30-14.00-ig

E-mail: szaszkkmero@gmail.com

Intézményvezető: Pfaffné Barna Beáta

Fenntartó neve: Kaposmérő és Környéke Szociális Társulás
Székhelye: 7521 Kaposmérő, Hunyadi u. 13.

Az intézmény működési területe:
Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposfő, Kiskorpád, Jákó, Gige, Hetes, Csombárd, Mike, Hencse, Kőkút, Visnye, Hedrehely, Somogyaszaló, Somodor

Intézmény tevékenysége:
 szociális étkeztetés
 házi segítségnyújtás
 idősek nappali ellátása
 család és gyermekjóléti szolgálat

Befejeződött a Szociális Alapszolgáltatási Központ épületének felújítása Kaposmérőben, a SZASZK megújult környezetben várja a térség lakosságát. Sajtóközlemény megtekintése itt!  

A megújult épület átadásakor készült képek  

Pályázati tájékoztató

"Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése" című pályázat
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az "Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése" elnevezésű TIOP-3.5.1-09/1-2009-0012 azonosító számú pályázat módosítási kérelmét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyta, ennek megfelelően az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-val a szerződés aláírásra került.
Az önkormányzat az eredetileg benyújtott pályázathoz képest ugyanazon tevékenységet, ugyanolyan eredményességi mutatónak megfelelően, kisebb telken és épületben valósítja meg. A módosítási kérelmet az azt elbíráló hatóság fenntarthatósági-, pénzügyi-, hatékonysági-, és szakmai szempontból vizsgálta meg és hagyta jóvá.
A pályázat kivitelezését követően a Szociális Alapszolgáltatási Központ tevékenységeit teljes körűen felújított épületben tudja ellátni, melyre 38.317.621.- Ft összegű vissza nem térítendő 100%-os támogatást kap az önkormányzat.

Tisztelettel:
Prukner Gábor
polgármester

Meghívó

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt

"Mikrotérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ kialakítása Kaposmérőben" című pályázat (TIOP-3.5.1-09/1-2009-0012) ünnepélyes Nyitórendezvényére!

A rendezvény helyszíne: 7521 Kaposmérő, Hunyadi utca 5.
A rendezvény időpontja:2012. április 2. hétfő 10.00 óra

Tisztelettel:
Prukner Gábor
Kaposmérő község polgármestere