Kaposmérő

Vörösmarty Baráti Kör Egyesület

Vörösmarty Baráti Kör Egyesület

Az egyesület célja:

Kaposmérő község és térsége közéletének segítése és fejlesztése. Az egyesület elsősorban olyan közhasznú és közérdekű témákban kívánja működését kifejteni, mint a község társadalmi életének fejlesztése, a lakosság érdekvédelme, kulturális, szociális életének szervezése, a közösség tagjainak mentálhigiénés állapotjavítása.

A célok megvalósítása érdekében az egyesület főbb tevékenységei:
- a település történeti, építészeti és természeti értékeinek megóvása, fejlesztése, használatának és hasznosításának segítése,
- a település turisztikai képességét növelő kezdeményezések támogatása, turisztikai arculatának alakítása,
- környezetvédelmi, természetvédelmi és környezet nevelési programok szervezése,
- egészségnevelés, az egészséges életvitel elősegítésére irányuló tevékenység,
- az egyesület tagjai számára érdekképviseleti és érdekérvényesítési fórum biztosítása,
- szabadidős, művészeti, sport és életmódprogramok, kirándulások szervezése,
- kapcsolattartás és együttműködés állami és más társadalmi szervezetekkel, helyi önkormányzati, oktatási és egészségügyi intézményekkel,
- pályázatokon való részvétel,
- fórumok, előadások szervezése, tájékoztatás nyújtása, információs anyagok és kiadványok készítése, terjesztése.

2011 évben végzett tevékenységeink:

- 2011.05.14-én hagyományteremtő jelleggel megszerveztük és lebonyolítottuk az I. kaposmérői utcafoci bajnokságot. A focitornán a falu utcáinak alkalomszerűen verbuválódott csapatai vettek részt az egészséges testmozgás és a jó hangulat jegyében. A programra községünk sok lakója kilátogatott, köztük többen családjuk körében, sőt voltak focicsapatok is, melyek magja egy-egy család tagjai voltak. Elmondásuk szerint volt több apa-gyermek páros, akik először játszottak egy csapatban együtt. A győztes csapatban is egy családapa játszott több fiúgyermekével együtt. A torna végeztével frissen főzött bográcsos étellel vendégeltük meg az összes résztvevőt, sőt a látogatók is jóllakhattak. Kiváló élmény volt.
- a 2011 évi falunapon, május végén szintén részt vett egyesületünk. A szervezésből és a pakolásból is kivettük a részünk, sőt több csapattal beneveztük a főzőversenyre is, melyet végül meg is nyertünk a rangos mezőnyben. A főzött ételeket természetesen felajánlottuk a kilátogató családok részére. Ismét népszerűsítettük egyesületünket, több új barátot, ismerőst szereztünk.
- Szeptemberben, harmadik nekifutásra végül sikerült megrendezni a III. Vörösmarty utcai utcabálunkat. Az immáron hagyományosnak mondható rendezvényt az időjárási viszonyok miatt júliusról végül szeptemberre tettük át, de így is nagyszerű eseményen vehettek részt a kilátogatók. Az utcánk lakói és az előre meghívott vendégeinken kívül szívesen láttunk minden vendéget, aki eljött közénk. A felajánlásokból és tagjaink saját alapanyagaiból készült, frissen sütött-főzött ételekkel, italokkal láttuk vendégül a bálra kilátogatókat. Élő zenével, tánccal, tűzijátékkal, sok-sok beszélgetéssel múlattuk az időt egészen éjfélig. A visszajelzések szerint kiválóan érezték magukat azok, akik eljöttek és már alig várják a következő utcabált.
- tagjainknak és azok barátainak rendszeresen rendeztünk baráti összejövetelt az önkormányzattól bérbekapott területen, melyet kineveztük saját találkahelyünknek. Ilyen alkalmakkor minden esetben tagjaink által felajánlott meleg étellel és hideg italokkal vártuk vendégeinket, akiknek meghallgattuk ügyes-bajos dolgait és igyekeztünk jó tanácsokkal segíteni őket. Nem egyszer előfordult, hogy mi kértünk és kaptunk segítséget, tanácsot, melyeket mindig szívesen fogadtunk. Ezek a közös beszélgetések és főzések havi rendszerességgel megrendezésre kerültek. Külön érdekesség volt a decemberi közös utcai kolbásztöltés és sütés, melyet forraltbor főzés kísért.
- Szilveszterkor közösen búcsúztattuk tagjainkkal az óévet. A malacsütés a forraltbor főzés remek mulatság volt. Az évzáró rendezvényen megterveztük a következő év közös eseményeit, rendezvényeit. Kiváló ötletek születtek, melyeket igyekszünk megvalósítani 2012-ben. A legnagyobb tervünk, hogy megszépítjük az egyesület találkozó helyét és igazi parkot varázsolunk a helyére asztalokkal, padokkal, szemétgyűjtőkkel és épített tűzrakó helyekkel. Tehát nagy tervek várnak ránk 2012-ben is.

Dokumentumok

Az összes dokumentum itt
 
2011. évi beszámoló

2012. évi beszámoló

2013. évi beszámoló

Mérleg 2012

Főkönyvi kivonat

Számlaosztály egyesítő