2024. március 25-én újra indul a „Millió lépés az iskoládért” program

Március 25-én újra indul a „Millió lépés az iskoládért” programunk, mely ezúttal kiegészül egy újabb kihívással: szeretnénk, ha a résztvevők aktívan, zölden járnának iskolába, munkába. 2023-ban az Aktív Magyarország Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az iskoládért kihívást, ami minden idők legnagyobb mozgásra ösztönző játéka lett Magyarországon. Ennek keretében már több mint 340 ezer tanulót, szülőt, nagyszülőt ösztönöztünk az aktívabb életmódra, akik rendszeres mozgással már majdnem 100 millió kilométernyi lépést tettek meg a 2 korábbi kihívás alatt. A kihívásban közel 2000 iskola vett részt.


Ezt a kezdeményezést fogjuk idén folytatni, kisebb változásokkal.


Támogatási lehetőség:

Közös felelősségünk, hogy mindenki aktívan, egészségesen éljen, a nagymamák kocogjanak, a gyerekek feledkezzenek meg a mobiljukról és mozogjanak, és többen autók helyett biciklivel járjanak munkába, vagy iskolába. Ezt egyedül nem tudjuk elérni! Ezért buzdítunk arra minden önkormányzatot, hogy tegyen a saját polgáraiért, és támogassák a területükön lévő iskolák részvételét, regisztráljanak helyi Idős Gyalogló Klubokat, és ösztönözzék őket a Millió lépés programban való részvételre, az aktív közlekedésre!

Tavaly több önkormányzat is népszerűsítette a kampányt, és 300.000 forint sportszer támogatást biztosított a területükön lévő valamennyi iskolának, amely legalább ötször teljesítette az Országos Kékkör távját. Ezeken a településeken kimondottan magas volt a részvételi arány.

Most ismét erre kérjük Önöket, álljanak az egészséges életmód népszerűsítése mellé!

Minden önkormányzatot, amely vállalja, hogy

1. a fentiek szerint anyagi támogatást nyújt azon iskoláknak, melyek legalább 7 Kékkört tettek meg és 2000 zöldpontot szereztek,
2. területéről legalább egy meglévő vagy újonnan regisztrált gyalogló klub aktívan részt vesz a programban,
3. népszerűsíti a programot helyi médiumokon keresztül is,
4. valamint elhelyezi honlapján a Millió lépés az iskoládért bannert,
megjelenítünk a program honlapján (www.milliolepes.hu) támogatóként.