Felhívás – üzemképtelenné vált járművek haladéktalan eltávolítása a közterületről – határidő 2023.05.15

Tisztelt Gépjárműtulajdonosok!

Kaposmérő Községi Önkormányzat illetékességi területén az üzemképtelen járművek közterület-használati díj nélkül Temető parkolóban, illetve egyéb közterületen nem tárolhatók. A gépjármű üzemben tartója az üzemképtelenné vált járművet saját költségén köteles haladéktalanul eltávolítani a közterületről.

Üzemképtelen gépjárműnek az a gépkocsi tekinthető, amelyen nincs rendszám, vagy lejárt a műszaki engedélye. Ezek a járművek közterület-használati engedéllyel, mellékúton és legfeljebb 10 napig tárolhatóak a közterületen. A tulajdonos kiértesítése és felszólítása után az Önkormányzat, – amennyiben a felszólításban megadott határidőn belül a gépjármű a közterületről nem lett elszállítva– elszállíttatja.

Ezután 180 napig (a szállítási és tárolási költség megfizetése esetén) a tulajdonos visszakaphatja az autóját, de ha nem jelentkezik, értékesítésre kerül a gépjármű.

Felszólítja az önkormányzat ez úton is azokat a tulajdonosokat, akiknek rendszám nélküli gépjárműve hosszabb ideje a Temető parkolóban áll, hogy a gépjárműveket 2023.05.15. napjáig szállítsák el a közterületről. Amennyiben az elszállítás elmarad, az önkormányzat saját költségén elszállíttatja a járműveket, mely után csak a szállítási és tárolási költségek megtérítését követően vihetők el gépjárművek.

Kaposmérő, 2023. 05. 08.

Tisztelettel:

Prukner Gábor polgármester